TV der bevæger dig

Ung Horsens-politiker er nu valgt som Bent Hansens arvtager

35-årige Anders Kühnau fra Horsens er nu officielt socialdemokraternes spidskandidat til regionsrådsvalget i Region Midtjylland som afløser for Bent Hansen.

Anders Kühnau(til venstre) blev enstemmigt udpeget af omkring 200 partifæller på opstillingsmødet i Viborg. Regionsrådformand Bent Hansen meddelte først i januar, at han ikke genopstiller ved næste valg.

Anders Kühnau blev enstemmigt udpeget af omkring 200 partifæller på opstillingsmødet i Viborg.

Regionsrådformand Bent Hansen meddelte først i januar, at han ikke genopstiller ved næste valg.

Han har selv peget på Anders Kühnau som sin oplagte og kvalificerede afløser.

Læs også Regionsrådsformands afløser melder sig klar

Claus Kjeldsen fra Skive havde også meldt sig som kandidat til posten, men han  trak sig, da han ikke længere troede på opbakningen til sit kandidatur.

Anders Kühnau, der er 35 år, gift, far til tre og bor i Stensballe, har siddet i regionsrådet i Midtjylland siden regionernes  dannelse i 2007. 

Her er han i dag partiets gruppeformand, 1. næstformand i regionsrådet, og de seneste tre år har han været formand for regionens hospitalsudvalg. 

Han sidder også i byrådet i Horsens - men genopstiller ikke her.

Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer (63 år) er tidligere valgt som Venstres spidskandidat til regionsvalget, så kampen om formandsposten i Region Midtjylland kommer umiddelbart til at stå mellem ham og Anders Kühnau.

Der er valg til regionsrådet den 21. november i år.