TV der bevæger dig

Unge mødre i Horsens elsker mobil-råd

I årevis har sundhedsplejerskerne ellers ved første besøg hos familien medbragt et væld af nyttige foldere, brochurer og pjecer. Men den tid er forbi. Nu hentes de gode råd på mobilen og smartphone.

- Som nybagt mor har man nok at se til, og det må gerne gå lidt hurtigt, siger Nana Grau. Foto: Horsens Kommune/Per Algreen.

I dag får familien blot udleveret et postkort, hvorpå der er en QR-kode og en webadresse til en verden af information om baby-pasning og pleje, samt et telefonnummer til sundhedsplejersken.

Og de unge mødre er vilde med den idé:

- Som nybagt mor har man nok at se til, og det må gerne gå lidt hurtigt. Det er rart at have den mest opdaterede og relevante information lige ved hånden ? og mobilen er altid inden for rækkevidde, siger Nana Grau, der er mor til lille Anton. Hun ser også en fordel i, at informationen kommer fra sundhedsplejersken.

- Jeg kunne faktisk nemt selv søge mig frem til mange af de samme informationer på nettet. Men problemet er, at her ved jeg aldrig, hvad der er rigtigt og forkert. Når informationen kommer fra sundhedsplejen, ved jeg, at jeg kan stole på den, siger de unge mor.

Også Sundhedsplejen er glade for at slippe for papirarbejdet.

- Det har lettet vores arbejdet betydeligt ? og vi ved, at alle får den nyeste og mest opdaterede information, fortæller sundhedsplejerske Susanne Jørgensen Kern.

Telefonnummeret til familiens personlige sundhedsplejerske står på kortet ? ligesom det også findes på nettet.