Unge skal finde guld - eller gamle søm

7. klasserne fra Lundskolen i Horsens går onsdag på jagt efter gamle mønter, og andre arkæologiske fund. Udstyret med metaldetektorer tager de historieundervisningen i egen hånd og graver historien frem af mulden under Horsens.

To 7. klasser fra Lundskolen i Horsens får onsdag jord under neglene. De har nemlig fået fingre i 10 metaldetektorer, der skal hjælpe dem med at grave vaskeægte kulturskatte - og ægte gammelt skrammel - frem af den jyske muld.

Gennem projektet "Børn og voksne vil lede efter fortiden" skal eleverne lære om historie ved selv at stikke fingrene i jorden og grave gamle ting og sager frem i lyset igen.

- De lærer både om historie og teknik, når de skal bruge metaldetektorer til at lede efter ting med og registrere dem ved hjælp af GPS og computere, fortæller projektleder Bent Ole Nielsen til TV SYD.

Udover at få jord mellem fingrene lærer eleverne også at samarbejde. Det er nemlig ikke nok at grave gamle ting og sager frem. Effekterne skal også registreres systematisk, og det gør eleverne i samarbejde med Horsens museum.

Helt slipper de to 7. klasser dog ikke for almindeligt skolearbejde, for når de kommer hjem skal de skrive rapport om deres arkæologarbejde.