Urmager har brugt en halv million på sikkerhed

Tre gange på tre år har Urmager Peter Halse været udsat for væbnet røveri. Derfor opruster de på sikkerhedsfronten.

Urmager Poul Halse i Horsens blev udsat for væbnet røveri tre gange på tre år. Det blev for meget for urmager og butikschef Peter Halse, der begyndte at opjustere på sikkerhedsfronten i forretningen.

-Det er ikke til at leve med. Derfor har vi også taget konsekvensen og fået  sat lås på døren, siger han til TV SYD.

quote

Det er ikke til at leve med. Derfor har vi også taget konsekvensen,

Peter Halse, butikschef hos Urmager Poul Halse.

Låsen betyder, at Peter Halse kan se og tjekke folk, inden han låser op og giver dem adgang til butikken. Vinduerne er af panserglas med alarmtråde, der starter alarmen, hvis nogen forsøger at hamre sig igennem. Inde i selve butikken har man sikret sig med 2,5 centimeter tykt panserglas.

-Jeg vil regne med, at de skal bruge et kvarter eller tyve minutter, hvor de hamrer løs, inden de har nogen chance for at komme igennem, siger Poul Halse.

Forretningen har også opjusteret fra ét overvågningskamera til fire, der både er sat op ude og inde. Oven i hatten kommer der også en vagt forbi mindst en gang om dagen.

En nødvendig investering

I alt er der blevet brugt 500.000 kroner  på sikkerhedsforanstaltninger.  Det er en dyr investering, men butikken har ikke været udsat for røveri siden.

-Jeg håber på, at det kan holde røverne ude, når det er så sikret, som det er. Det er det, jeg går efter, siger Peter Halse.

Ifølge brancheforeningen Danske Guldsmede og Urmagere vælger flere og flere forretninger at bruge penge på at forbedre deres sikkerhedsforanstaltninger. De forsøger at undgå røverier, som dem Peter Halse har været udsat for, og som en smykkeforretning i Kolding blev udsat for torsdag.