Vælg din skøjte-sø med omhu

De seneste dages hårde frost betyder, at det nu flere steder er blevet muligt at komme på is i Syd- og Sønderjylland.

Det er dog vigtigt at vælge skøjte-stederne med omhu. Der er nemlig også mange steder, hvor isen endnu ikke er tyk nok, lyder advarslen fra politiet.

- Vi har haft flere eksempler på, at folk går ud på trods af, at der tydeligt er skiltet med, at isen er er usikker, siger vagtchef Svend Pedersen hos Sydøstjyllands Politi.

Et af de sikre steder er  Legeparken i Kolding, hvor isen i den kunstige og lavvandede sø er helt sikker. Her var studerende Jonathan Duelund var på isen - for første gang - i dag:

- Jeg prøver at undgå at få for mange blå mærker, siger han til TV SYD.

Der kan også skøjtes på den vestlige del af Slotssøen i Kolding. Til gengæld er isen usikker på fire andre søer, og der advares mod at gå ud på Marielundsøen i Kolding, Dollerup Engsø i Lunderskov, Bønstrup Sø i Vamdrup og Ødis Sø i Ødis, fortæller Kolding Kommune på sin hjemmeside.

Torsdag eftermiddag   blev en lille del af Slotsøen i Kolding givet fri til skøjteløb.

- Vi  fejer vi et areal på 30gange 40 meter ud for Slotssøbadet, så isen bliver god at skøjte på, fortæller skov- og landskabsingeniør Michael Tornbjerg Nielsen.

I den modsatte ende af søen op imod Kolding Bibliotek frarådes færdsel på isen. Våger i søen, hvor fuglene holder til, samt rindende vand i fra- og tilløb gør isen usikker.