Vagt skulle beskytte mod vrede kontanthjælpsmodtagere

Sikkerheden omkring sagsbehandlere i Horsens er blevet skærpet. Mandag skulle de stå ansigt til ansigt med kontanthjælpsmodtagere, der nu kan mærke reformen på pengepungen.

Kontanthjælpsmodtagerne har i weekenden mærket konsekvenserne af kontanthjælpsreformen tikke ind på kontoen. Derfor tog Horsens Kommune mandag sine forholdsregler og satte en ekstra vagt ind på ydelsescenteret.

Vagten har ikke været nødt til at skride ind, men frustrationen er stor. Det fortæller sagsbehandler Merete Lauritzen på Ydelsescentret i Horsens:

-Jeg har haft rigtig travlt. Rigtig mange har ringet ind og været frustreret over den nye kontanthjælpsreform, og de har simpelthen ikke kunnet finde ud af, hvorfor de har fået så lidt udbetalt.

Er man ung under 30 og i stand til at tage en uddannelse, er kontanthjælpen nemlig blevet erstattet af den lavere uddannelsesydelse.

Det er den gruppe, Merete Lauritzen oplever som mest frustrerede.

-Men når de så har ringet herned og vi har taget en snak med dem, så har de sagtens kunnet forstå, at det er ikke vores skyld, men at vi egentlig har nogle regler som er lavet om nu, som vi skal gøre det efter.

Kontanthjælpen er bagudbetalt, og det er derfor først nu, modtagerne kan mærke konsekvenserne af reformen.

- Læs mere om kontanthjælpsreformen her