TV der bevæger dig

Vakst vidne forpurrede polske tyves pc-kup på rasteplads

Et vakst vidne udløste natten til onsdag en fem timer lang politijagt gennem grøfter, eng og sump for at fange tre polske mænd, der flygtede fra rastepladsen på Ejer Bavnehøj efter et forsøg på at stjæle varer fra en parkeret lastbil.

Et opmærksomt vidne kontaktede ved 01-tiden i nat Sydøstjyllands Politi, da han havde set flere mænd i færd med at skære presenningen op på en lastbil, der holdt parkeret her på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj..

Læs også 2400 par sko stjålet - værdi to millioner kroner

Politihunde og betjente fra Sydøstjyllands Politi forfulgte i nat i mere end fem timer og over en strækning på op mod 15 kilometer tre polske mænd. De tre mænd blev til sidst indhentet og anholdt. Politiet mener, at de anholdte havde deltaget i et tyveri fra en lastbil på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj. 

Et opmærksomt vidne kontaktede ved 01-tiden i nat Sydøstjyllands Politi, da han havde set flere mænd i færd med at skære presenningen op på en lastbil, der holdt parkeret på rastepladsen.

En patrulje rykkede derfor ud til rastepladsen, og ved ankomsten løb flere personer væk fra lastbilen. Det lykkedes patruljen at anholde tre mænd, men da vidnet havde set flere personer løbe fra stedet, blev hundepatruljer fra Sydøstjyllands Politi tilkaldt. Og efter deres ihærdige arbejde blev de sidste tre mænd fundet og anholdt.

Det er et godt eksempel på, at man som borger bare skal følge sit instinkt og kontakte politiet, når man oplever noget mystisk og mistænkeligt.

Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

På rastepladsen fandt Sydøstjyllands Politi en hvid polsk indregistreret varebil, hvori der blev fundet 130 stationære computere, en natkikkert og 37 fjernstyrede biler. I alt varer til en værdi omkring 500.000 kroner.

Tingene svarede til de varer, der manglede fra den lastbil, der havde fået skåret sin presenning op.

Alle seks mænd, der blev anholdt, er fra Polen, og de er henholdsvis 23, 23, 24, 26, 29 og 54 år.

- Det er en fin fangst, som vi kan takke det årvågne vidne for. Det er et godt eksempel på, at man som borger bare skal følge sit instinkt og kontakte politiet, når man oplever noget mystisk og mistænkeligt, siger vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

Alle seks anholdte er onsdag eftermiddag ved at blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens med krav om varetægtsfængsling. 

Læs også Seks polske mænd varetægtsfængslet efter computerkup på rasteplads