Velkommen til svineriet i Horsens

3000 km banestrækning er ved at blive forvandlet til en losseplads. Værst ser det ud, når man kører ind til Horsens Banegård fra nord.

Skrald, skrald og endnu mere skrald. det er hvad der møder en på sidesporene på Horsens Banegård. TV Syd havde arealforvalgter Claus Kjær Sørensen fra Banedanmark med på inspektion i dag. Han erkender, at det er noget svineri. Men folk smider deres affald på området i stedet for at køre på genbrugspladsen.

Skinne-svin på arbejde

DSB og Banedanmark har store områder langs de 3000 kilometer jernbaneskinner, der skærer gennem Danmark. I modsætning til i gamle dage, er der ikke mange, der har deres daglige gang på terrænet. Derfor kan skinne-svin se deres snit til at smide øldåser, tissebleer og gamle madrasser på banernes jord.

Da Banedanmark blev skilt ud fra DSB for en halv snes år siden, delte de to etater den tilhørende jord mellem sig. Og selv om der ikke kommer mange mennesker bliver den stadig brugt til at gemme skærver og skinner.

Området bliver brugt af de lokale til at lufte hund eller gå ture, men faktisk er der slet ikke adgang for offentligheden, der alligevel interesserer sig for området

Affald bliver fjernet

Pensionist Flemming Hansen går tit en tur på området, og han har set, hvordan det mere og mere er kommet til at ligne en svinesti. Men hvad skal man gøre ved det? Flemming Hansen mener, der skal sættes et hegn om.

DSB og Banedanmark har ikke penge til et hegn. I første omgang bliver affaldet fjernet, og derefter bliver der sat en bom op, så det ikke længere er muligt at køre ind på området.