Vi kører på motorvej som aldrig før

E 45 fra Vejle og mod nord er en af de mest belastede strækninger i Danmark . Det viser Vejdirektoratets helt nye tal for trafikken.

Mens trafikken på de øvrige vejnet har været nogenlunde uforandret, er trafikken på motorvejene steget med 35 procent på de sidste ti år. Det er naturligvis ikke alle motorveje, hvor trafikken er steget lige kraftigt. Nogle motorveje har oplevet mere trafikvækst end andre. Og en af de veje, der virkelig har oplevet en kraftig vækst, er den østjyske transportkorridor Østjyske Motorvej E45. Her er trafikken på dele af strækningen mere end fordoblet på de seneste tyve år.  

Væksten på motorvejene er i øvrigt fortsat i første halvdel af 2015. De nyeste tal viser, at antallet af kørte kilometer på motorvejene i de første seks måneder af i år lå knap 7 procent over samme periode sidste år.  

 

En mindre del af denne vækst kan forklares med nogle motorvejsåbninger sidste efterår. Men hovedparten af væksten skyldes støt stigende trafikmængder på motorvejsnettet, hvilket i øvrigt også flugter med, at bilsalget slår nye rekorder. I 2014 blev der nyregistreret 188.400 personbiler, hvilket er det højeste antal nogensinde.  

 

Læs flere nyheder om trafikudviklingen på vejene.