Vidne talte med 81-årige Carl fredag men vidste ikke, han var forsvundet

Et vidne talte fredag eftermiddag med Carl, der har været forsvundet siden torsdag aften. Vidnet var ikke klar over, at Carl var forsvundet.

Et vidne mødte fredag eftermiddag 81-årige Carl Petersen, der torsdag forsvandt fra sin ældrebolig ved plejecenter Ceres på Nørretorv 1 i Horsens.

Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup.

Vidnet mødte Carl fredag klokken 17 på Allégade i Horsens, hvor den forsvundne mand kom gående på det modsatte fortorv. Her var han iført en grønlig jakke, grå bukser, sorte sko og briller med guldstel. Derudover havde han gråt fuldskæg. Han virkede hverken konfus eller dårligt gående.

- De to førte en samtale hen over vejen, fordi de kender hinanden fra gamle dage. Vi har vurderet, at vidnet er troværdigt, så derfor tror vi også, at der er en mulighed for, at Carl stadig er i live, siger vagtchef Jørn Bystrup.

Ceres Centret ligger på Nørretorv 1 i Horsens. Det er plejehjemmet, som Carl Petersen er gået fra.
Ceres Centret ligger på Nørretorv 1 i Horsens. Det er plejehjemmet, som Carl Petersen er gået fra.
Foto: Google Maps

Politiet har spurgt vidnet ind til, om vedkommende ikke har taget fejl af torsdag og fredag, men vidnet har ifølge politiet kunnet fremvise en kvittering fra Kvickly fra fredag 8. januar. Derfor antager politiet altså, at vidnet - der hævder at kende Carl Petersen fra Odinsgade, hvor de begge har boet - taler sandt.

- Jeg havde troet, at jeg skulle møde ind til en vagt, hvor jeg måtte fortælle familien, at der ikke var stor chance for at finde ham i live. Men efter det her, så tror jeg stadig, at der er håb, siger Jørn Bystrup.

Stor eftersøgning i gang

Politiet mener derfor, at Carl Petersen må have et sted at opholde sig - måske hos nogle bekendte eller i en bygning.

Derfor opfordrer han også alle i Horsens til at tjekke garager, udhuse og skure for, om Carl kunne opholde sig dér, oplyser vagtchefen.

Lørdag har op mod 65 personer fra foreningen Missing People foruden politiet deltaget i en eftersøgning af 81-årige Carl Petersen.

Sydøstjyllands Politi vil fortsat meget gerne høre fra folk, som kan hjælpe med opklaringen. De kan kontaktes på telefonnummer 114.

Carl Petersen er ifølge politiet dement, 172 centimeter høj, almindelig af bygning, formentlig iført en lys sommerjakke, og så bruger han briller med guldstel.