Vindmølle skal levere strøm til slagteri

Danish Crown vil sætte to vindmøller op ved slagteriet i Horsens, og den ene skal levere strøm direkte til slagteriet.

Der går dog tre år, inden møllerne kører ved slagteriet. Tirsdag aften holdes et borgermøde, hvor alle kan høre om planerne. Her kan naboerne også høre om muligheden for at købe anparter i den ene af de to planlagte vindmøller.

Bæredygtig

- Det er et helt nyt område, vi går ind på. Det har vi valgt at gøre, dels fordi vi som en stor elforbruger gerne vil tage vores del af ansvaret for en bæredygtig produktion, dels fordi vi ser en god forretning i det, siger teknisk direktør i Danish Crown Søren F. Eriksen.

2,3 megawatt

Møllerne placeres på slagteriets grund. Formentlig nord for selve bygningen, der ligger i et industriområde ud til motorvejen ved Horsens.

Med en højde på 126,5 meter til øverste vingespids holder møllerne sig inden for lovens krav om, at der skal være mindst fire gange møllens totalhøjde til nærmeste nabo.

Planerne om at stille de to 2,3 megawatt møller op er i sin spæde start. Danish Crown har netop sendt en ansøgning til Horsens Kommune, der er i gang med planlægningen af vindmøller i kommunen. Samtidig er virksomheden i færd med at få udarbejdet mere detaljerede planer for møllerne, blandt andet visualiseringer og tekniske beregninger hos eksperter.