TV der bevæger dig

Vognmand i fængsel for køre-fusk

En 54-årig vognmand fra Juelsminde-egnen skal tre måneder i fængsel for kørsel med en anden mands førerkort i fart-skriveren samt adskillige køre-hviletidsovertrædelser.

Retten i Horsens afsagde fredag dom mod den 54-årige vognmand.

Den 54-årige vognmand blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, en bøde på 156.000 kr. samt tre års ubetinget frakendelse af førerretten for 25 tilfælde af kørsel på anden mands førerkort og en række køre-hviletidsovertrædelser.

Vognmanden har en personligt ejet vognmandsvirksomhed, og sagen begyndte, da han i april 2013 blev standset af politiet og sigtet for at have kørt på tre andre personers førerkort ud over sit eget førerkort.

I politiets efterforskning af sagen kom det herefter frem, at de tre personer formodentlig ikke vidste, at deres førerkort var blevet misbrugt. De tre personer fik derfor udleveret deres førerkort igen efter afhøringen.

Fire måneder senere, nemlig i august 2013, blev den 54-årige vognmand igen standset af politiet, hvor han igen kom kørende med en af de tre personers førerkort i lastbilens kontrolapparat i stedet for sit eget førerkort.

I afsigelsen af dommen fandt retten det blandt andet skærpende, at den 54-årige havde misbrugt flere personers førerkort, og at han fortsatte misbruget efter at være blevet standset af politiet og sigtet første gang.

Den tiltalte udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

- Det er grove forseelser, som vi tager afstand fra. Vi støtter, at brodne kar i branchen bliver straffet, siger vognmand Per Rasmussen, Klakring og formand for Sydøstjyllands Vognmandsforening, der understreger, at den dømte vognmand ikke er medlem af vognmandsforeningen.