Welcome to Horsens!

Udenlandske tilflyttere var i dag inviteret på morgenmad på  Horsens Rådhus, hvor borgmester Jan Trøjborg bød velkommen til Horsens  ? på engelsk.

Horsens Kommune afholder velkomstarrangementer tre gange årligt for nye tilflyttere, men disse arrangementer har indtil videre kun været på dansk.

Det skal ses  i lyset af, at der årligt kommer mellem 1000 og 1500 udenlandske tilflyttere til Horsens Kommune.

Ifølge Lene Brommann, arrangør af velkomstdagen og ansat på projektet Welcome, så er et velkomstarrangement på engelsk en rigtig god ide. Ikke kun for at denne gruppe af borgere skal føle sig velkomne, men også for at give dem en masse gode informationer og tips om livet i Horsens.

Welcome har sendt invitationer ud til de mange udenlandske tilflyttere i Kommunen, og der er god opbakning. Antallet af tilmeldte er tæt på at være på samme niveau som ved danske tilflytterarrangementer.

- Vi har fået tæt på 100 tilmeldinger fra de udenlandske borgere, hvilket vidner om at der bliver taget godt imod initiativet, og at der er et behov, fortæller Lene Brommann.
Projekt Welcome arbejder med modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft og foregår i et samarbejde mellem Horsens og Hedensted Kommune. Projektet støttes økonomisk af Region Midtjylland og EUs Socialfond.

Se mere om Welcome to Horsens