TV der bevæger dig

Engang trænede folk hver for sig - nu er holdtræning et hit

Fitnesstræningen er et klassisk januarfænomen. Men en ny tendens er på vej. Holdtræning på tider der passer os.

I DGI-Huset i Vejle er holdtræning blevet et stort hit. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Mandag klokken 17.30 var der premiere på programmet I Godt Selskab på TV SYD+. Vært Dorte Callesen besøgte DGI Huset i Vejle. Her kan de nikke genkendende til en ny tendens indenfor træning.

For når hverdagen er travl med job og børn, så er det tit at der ikke bliver tid til at få motion. Det er lige der fitnesscentrene kommer ind, fordi de tilbyder træning fra tidlig morgen til sen aften.

For fem-seks år siden var det ca. hver 10. der gik på hold. I dag er vi næsten oppe på hver anden.

Roland Christiansen, direktør, DGI Huset, Vejle  

Sådan har det været længe, men tendensen ændrer sig. Engang trænede folk hver for sig - nu er det holdtræning der hitter.

- Jeg træner på hold, fordi det giver mig meget fleksibilitet – og det løfter stemningen, man lader sig presse og følger de andres tempo. Det giver meget mere end at træne alene, siger Peter Jensen fra Vejle til TV SYD.

På American College of Sports top-20-liste over træningstendenser 2017 har holdtræning ikke før været med på listen, men i år ligger holdtræning på en 6. plads. Det mærker de i DGI Huset i Vejle.

Det løfter stemningen, man lader sig presse og følger de andres tempo. Det giver meget mere end at træne alene.

Peter Jensen, pensionist, Vejle 

- For fem-seks år siden var det ca. hver 10. der gik på hold. I dag er vi næsten oppe på hver anden, forklarer direktør i DGI Huset i Vejle, Roland Christiansen.  

Derfor bliver det heller ikke de samme områder motionisterne træner hver uge. De melder sig på holdtræning - uanset om det er spinning eller boksning - bare det ligger på et tidspunkt, de kan.

En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut indikerer også, at årsagen til at folk vælger netop fitness som sin primære motionsform er, at det er fleksibelt.

I Godt Selskab sendes fra mandag til torsdag klokken 17.30 – og igen klokken 19.55 og 22.35 - på TV SYD+. 

28:09

Se hele udsendelsen: I Godt Selskab - DGI Huset

Luk video

 

Mere sport