TV der bevæger dig

For tidligt født dannede grobund for ny virksomhed

Lone Bach fødte datteren Norma tre måneder for tidligt. Det var en udfordring at finde noget tøj, der passede, og som ikke bare var hvidt. Derfor startede hun sin egen virksomhed.

Lone Bach sidder med datteren Norma, der blev født tre måneder for tidligt. Det var svært at finde tøj til den lille pige, derfor har Lone Bach startet sit eget firma. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

I 2014 blev Norma født – hele tre måneder for tidligt.

Der følger tit mange udfordringer med, når man får et barn, der er født for tidligt. Det oplevede Lone Bach fra Kolding, da Norma kom til verden. En af dem stødte hun ind i, da hun skulle finde tøj til sin lille pige.

- Jeg havde ikke mulighed for at finde noget ordenligt tøj til hende, som hun kunne passe. Det var alt for stort, og det hele var hvidt. Det havde jeg ikke brug for, når jeg skulle bruge så meget tid på et sygehus, siger Lone Bach til TV SYD.

Tøjkrisen kom blandt andet til at betyde, at hun måtte give sin datter dukketøj på.  Hele problematikken endte med, at Lone Bach startede sin egen virksomhed, som sælger tøj til for tidligt fødte.

Virksomheden hedder Norma Denmark, og med den håber hun at hjælpe mødre og familier, der ender i den samme situation som hende.

- Når Norma lå i det store tøj, blev jeg hele tiden mindet om, at hun var lille og skrøbelig. Når hun så fik noget tøj på, som passede hende, så blev det hele mere almindeligt. Det er vigtigt, når man skal være indlagt så længe, siger Lone Bach.

Alt tøjet er håndstrikket i mælkefibergarn, der både er antibakterielt og meget blødt. Det er godt for de for tidligt fødte børns hud, der er meget sart.

Der er heller ingen syninger i tøjet for at undgå det tryk, det giver. Desuden er tøjet nemt at åbne op, så der er plads til slanger, og hvad de for tidligt fødte ellers bliver udsat for under indlæggelsen.

For to måneder siden kom den første kollektion fra Norma Denmark.

Mest sete på tvsyd.dk