TV der bevæger dig

Mygind taler mod mobning på Midtjysk Efterskole

Peter Mygind kommer mandag til Midtjysk Efterskole for at tale om mobning og social ansvarlighed. Efter foredraget er der debat med foredragsholderen.

Fællesskab og social ansvarlighed kan være med til at udrydde mobning. Det er budskabet, når Peter Mygind mandag holder foredrag om og mod mobning på Midtjysk Efterskole. Foto: kuzmafoto.com

I syv år har skuespiller og foredragsholder, Peter Mygind, beskæftiget sig med emnet mobning og social ansvarlighed.

- Hvis vi styrker fællesskabet, og hvis vi alle sammen tager ansvar for vores medmenneskers ve og vel, er chancen for at der opstår mobning, meget lille, siger Peter Mygind i en pressemeddelelse.

Og ifølge forstanderen på efterskolen, Bo Thorup, så taler den holdning direkte ind efterskolens holdning til mobning.

- Vi vægter værdien af fællesskabet meget højt, og derfor er vi glade for, at det er lykkedes at få lokket Peter Mygind til at komme og fortælle om sine egne erfaringer med mobning, siger forstander Bo Thorup.

Foredraget tager udgangspunkt i at klæde unge, forældre, lærere og pædagoger på til at skabe en større bevidsthed om vigtigheden af et godt fællesskab.

Peter Mygind referer blandt andet til mobbeforsker Helle Rabølls interventionsmodel, som blev brugt i tv-programmerne på DR i 2013 ?Myginds Mission?.

- Hvad kan vi selv gøre for at få et bedre fællesskab? Hvordan kan vi blive bedre til at løse konflikter, og se hinandens forskelligheder som en udfordring, frem for en modstand? Hvordan kan vi lære at kommunikere på en ikke voldelig måde? Hvordan skaber vi et fællesskab ude , at man vogter på hinanden, uden angst, uden ensomhed? spørger Peter Mygind.