Skål – i noget af verdens bedste øl

Lokale medlemmer af Danske Ølentusiaster smagte lørdag på noget af verdens allerbedste øl.

Vestbyens Beboerhus i Horsens lagde lørdag lokaler til, da 45 lokale medlemmer af Danske Ølentusiaster smagte på noget af verdens allerbedste øl. De såkaldte trappistøl.

Trappistøl er øl fra Belgien, Holland, Østrig, Italien og USA. De bliver udelukkende brygget af medlemmer af trappistordenen eller under munkenes vejledning. Der findes 12 klosterbryggerier i verden, der må kalde deres produkter trappistøl.

Nogle af dem kan slet ikke købes i Danmark. Så det er meget svært at få fat i de her øl. Det er faktisk et lige så beskyttet varemærke som McDonald’s eller Coca-Cola.

Medlemmerne skulle smage på de stærke øl fra samtlige 12 trappistbryggerier. En meget eksklusiv oplevelse.

- Nogle af dem kan slet ikke købes i Danmark. Dem har vi importeret fra Belgien. Så det er meget svært at få fat i de her øl, fortæller redaktør af Danske Ølentusiasters medlemsblad ØLentusiasteN, Ole Madsen, til TV SYD.

Sammen med Lars Amby, der er specialist i belgiske øl, stod Ole Madsen for ølsmagningen. Han var i dagens anledning klædt som munk.

- Det specielle ved trappistøl er, at det udelukkende er øl, der er brygget af munke eller overvåget af munke.

Trappistordenen er den strengeste munkeorden inden for den romersk-katolske kirke. Den har sit navn efter hovedklosteret La Trappe i departementet Orne i Normandiet.

- Det er faktisk et lige så beskyttet varemærke som McDonald’s eller Coca-Cola. Så alvorligt er det at tale om trappistøl, forklarer Ole Madsen.

Der har aldrig tidligere været samlet bryg fra så eksklusive bryggerier i Horsens.