Undgår fængsel for forsøg på at brænde søn

En 41-årig kvinde fra Klovborg slap for fængsel, efter at hun sidste år forsøgte at brænde sig selv og sin seksårige søn inde i familiens hus. Hun kunne i dag onsdag derfor vende hjem til sin søn, som hun altså sidste år bedøvede og efterfølgende forsøgte at brænde ihjel.  

Ville tage sit eget liv

Kvinden har erkendt, at hun ville tage sit eget liv ved at sætte ild til familiens hus i Klovborg efter et skænderi med barnets far.
Men hun ville have sønnen med sig i døden, og derfor sendte hun indledningsvis den seksårige dreng til drømmeland med beroligende medicin, hvorefter hun satte ild til huset med brændbar væske.
 

Fortrød

Men kvinden fortrød, da flammerne begyndte at tage fat, mens hun sad med sin sovende søn i armene. Hun tilkaldte hjælp i tide til, at alle blev reddet og ilden slukket.
Retten i Herning idømte kvinden en betinget straf på et år og ni måneders fængsel. Byretten lod kvinden slippe for et fængselsophold, fordi hun var oprørt efter skænderiet med sin mand, oplyser anklager Iben Staal fra Midt- og Vestjyllands Politi.
 

Hendes mand har begået selvmord

Undervejs i sagen har kvindens mand begået selvmord, og den dømte husmor har dermed fået forældremyndigheden over sønnen, oplyser Iben Staal.
Det er nu op til statsadvokaten at anke sagen.