Politiet sigter ni for at ville snyde sig ind til festival

Politiet melder om en stille og rolig festival i Jelling. Ni personer er sigtet for at ville hoppe over hegnet uden billet.

Knap 40.000 mennesker presset sammen på et meget lille areal, tilsat rigelige mængder af alkohol og høj musik, er ifølge politiet foregået i en meget god ånd. 

- Vi har haft en god festival, hvor langt størstedelen af publikum er kommet i god stemning. Men der har også været nogle få imellem, som ikke har kunnet finde den helt rette festivalstemning, siger Brian Kristiansen, politikommissær, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD.

quote

Vi har haft en god festival, hvor langt størstedelen af publikum er kommet i god stemning.

Brian Kristiansen, politikommissær, Sydøstjyllands Politi

Politiet har sigtet ni hegnshoppere for ulovligt at skaffe sig adgang til festivalpladsen uden armbånd. Yderligere 13 personer er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvilket betyder, at de har udvist en adfærd, der forstyrrer det offentlige rum. Samtidig har der været en enkelt voldssag, hvor én tildelte en anden et knytnæveslag.

Jelling Musikfestival har nul-tolerence over for euforiserende stoffer, men det har 15 personer indtil videre ikke respekteret. 

- Vi gennemførte en organiseret indsats mod euforiserende stoffer. Vi har indtil videre sigtet 14 personer for besiddelse af stoffer til eget forbrug. Samtidig har vi sigtet en enkelt personer for salg af stoffer, fortæller Brian Kristiansen.

Først mandag har Sydøstjyllands Politi det fulde overblik over indsatsen på festivalen.