Nu får du mulighed for at lægge hus til årets festival i Jelling

Når nu 35.000 festivalgæster må opgive at komme til årets Jelling Musikfestival, så må Jelling Musikfestival komme til dem.

Jelling Musikfestival 2020 er aflyst på grund af covid-19, og mange skuffede festivalgæster har derfor måtte opgive årets fest, der de sidste 30 år har fundet sted i pinsen i kongernes by.

Men helt slut er det ikke. En række publikummer får nu mulighed for at genskabe lidt af stemningen i egen have eller på den campingplads, de normalt overnatter på, eller ja, hvor som helst, der er en privat intim fest i Jelling og omegn.

quote

Vi besluttede at være med til skabe lidt af den festivalstemning, som normalt fylder Jelling og området i pinsen.

Lars Charlie Mortensen, leder, Jelling Musikfestival

- Vi fandt ud af, at mange af vores gæster har valgt at mødes til den forfest, de plejer at have om lørdagen, selvom festivalen er aflyst. Så vi besluttede at være med til skabe lidt af den festivalstemning, som normalt fylder Jelling og området i pinsen og ikke mindst 'holde festen varm' til næste år som tak til alle vores trofaste publikummer, fortæller Lars Charlie Mortensen, leder, Jelling Musikfestival.

Hjemlig Musikfestival, som arrangementet kaldes, har hyret hus-dj Diskotek Thunder-Power og Daniel Hoff, som sammen med de tre artister Bamse Madsen Band, Frederik Damkær og Rust skal levere livemusik i folks private haver, eller hvor det nu bliver, lørdag den 30. maj.

Musikerne køres rundt på en ladvogn fra klokken 10 til 19. Og arrangørerne regner med, at hver musiker kan nå at give tre minikoncerter.

- Hvor mange steder hver artist når at spille afhænger helt af, hvor langt omkring vi ender med at komme, da vi regner med også at køre udenfor Jelling, hvis der er en sjov privat fest der, fortæller Lars Charlie Mortensen.

Skal din fest også have live-musik?

Hvis du nu har lyst til at få besøg af den rullende musikkaravane til din private fest, kan du frem til begyndelsen af uge 22 skrive til Hjemlig Musikfestival og fortælle, hvorfor de skal lægge vejen forbi lige netop din private fest.

Hvis man bliver vært ved sådan et privat arrangement, skal man overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer for forsamlinger. Det er en betingelse for at kunne være med, oplyser Lars Charlie Mortensen, som også understreger, at de som arrangører overholder alle anbefalinger og retningslinjer, når de kører rundt med den lille karavane af musikere.

Se hjemme-koncerterne på TV SYD

Der bliver også mulighed at opleve koncerterne og festerne hjemme fra sofaen, da TV SYD filmer og streamer festlighederne live på tvsyd.dk.

Program for lørdag den 30. maj