TV der bevæger dig

Borgmester er klar til at bygge helt ny politiskole

Esbjergs borgmester vil meget gerne have politiskolen og derfor tilbyder Johnny Søtrup nu, at bygge en spritny skole.

00:48

Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup forklarer, hvorfor han mener, det er en god ide, at bygge en ny politiskole i Esbjerg.

Kampen om hvilken jysk by der ender med at blive hjemby for den kommende politiskole spidser til og nu ryster Esbjergs borgmester så en trumf ud af ærmet og tilbyder både nyt byggeri og en stor tilhørende grund.

 -Det er fordi, at hvis vi bygger en helt ny politiskole, så kan den blive lige præcis sådan som Rigspolitiet ønsker det, siger Johnny Søtrup til TV SYD.

Johnny Søtrup står klar med en grund i Kjersing i nærheden af lufthavnen og pengene, det er følge borgmesteren slet ikke noget problem.

-Jeg har haft kontakt med flere pensionsselskaber, og det kan sagtens lade sig gøre at finde finansieringen til en ny politiskole, siger Johnny Søtrup.

Esbjergs borgmester har tidligere forslået, at politiskolen kan flytte ind i ledige bygninger på Syddansk Universitet i Esbjerg og det er også fortsat en mulighed, siger Johnny Søtrup.

-Men ofte er det dyrere at skulle bygge noget om end at bygge nyt og derfor kommer vi nu med det her forslag, siger Esbjergs borgmester.

Esbjerg skal den 14. april præsentere Folketingets Retsudvalg for deres planer.

I alt 17 byer står klar til at byde en politiskole velkommen, og hvem det bliver forventes afgjort inden sommerferien.