TV der bevæger dig

Borgmester jubler over politiskole i Vejle

Allerede inden det var officielt meldt ud, var Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard klar til at åbne champagnen.

Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard har grund til at smile. Den vestdanske politiskole skal ligge i Vejle.

Måneders kamp om placeringen af politiskolen er nu afsluttet.

Den nye vestdanske politiskole bliver placeret i Vejle, det bekræfter Søren Pape Poulsen (K), justitsminister på et kort pressemøde foran justitsministeriet. Inden politiskolkens placering blev bekræftet officielt, erfarede TV 2, at skolen skulle ligge i Vejle. De talte derfor med Arne Sigtenbjerggaard (V) kort tid inden offentliggørrelsen. 

Læs også Bekræftet: Politiskole skal ligge i Vejle

- Jeg har det selvfølgelig godt. Vi venter lige med at åbne champagnen, til vi får den officielle udmelding. Men det betyder rigtig meget, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) til TV 2.

Regeringen havde først placeret den nye politiskole i nye bygninger i Herning. Men det ville forligspartierne, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, ikke acceptere.

Regeringen vil ifølge TV 2s oplysninger senere i dag meddele, at de på baggrund af de politifaglige anbefalinger har besluttet, at den tidligere sygeplejeskole i Vejle skal huse politiskolen.

Jeg har det selvfølgelig godt. Vi venter lige med at åbne champagnen, til vi får den officielle udmelding. Men det betyder rigtig meget.

Arne Sigtenbjerggaard, borgmester (V), Vejle Kommune

- De sidste dage har været meget urolige. Jeg har haft nøglen til sygeplejeskolen i lommen de seneste fire dage, så jeg har kunnet vise alle interesserede rundt, siger Arne Sigtenbjerggaard til TV 2.

På rådhuset i Vejle er de klar til at fejre.

- Vi åbner champagnen, når vi får en officiel melding. Så tager jeg og den kommende borgmester Jens Ejner Christensen (V) et lille glas og glæder os, slutter Vejles borgmester. 

Læs også Politisk kommentator: Vejle er favorit og har et godt tilbud

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kommer med en officiel meddelelse om politiskolen klokken 15.45.

Mest sete på tvsyd.dk