TV der bevæger dig

Borgmesterkontoret i Vejle har allerede bestilt citronmåner

Vejles erhvervsdrivende er meget glade for at få politiskolen til byen. Beslutningen kan allerede mærkes positivt.

Der bliver serveret citronmåne til alle Vejles byrådsmedlemmer til byrådsmødet onsdag. Foto: Dan Cake

Der bliver serveret citronmåne til alle Vejles byrådsmedlemmer til byrådsmødet onsdag. Foto: Dan Cake

1 af 2

Tirsdag klokken 15.45 meddelte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at den vestdanske politiskole skal ligge i den gamle sygeplejeskole på Soldalen i Vejlebydelen Vinding.

Der går et stykke tid før bygningerne er om- og tilbygget til de mange nye politielever. Men allerede nu – kun få timer efter den officielle udmelding - mærker de erhvervsdrivende i Vejle Kommune en positiv effekt.

Vi er meget glade for, at det blev Vejle og ikke Herning. Borgmesterens sekretær har allerede bestilt citronmåner til i morgen.

Klaus Eskildsen, adm. direktør, Dan Cake, Give

- Jeg forventer, at salget af citronmåner boomer i lokalområdet. Vi er meget glade for, at det blev Vejle og ikke Herning. Borgmesterens sekretær har allerede bestilt citronmåner til i morgen. Vi må se tiden an vedrørende et sponsorat, siger adm. direktør for Dan Cake i Give, Klaus Eskildsen til TV SYD.

Vejles borgmester bekræfter, at de har kontaktet kageproducenten, der ligger godt 30 kilometer nordvest for Vejle.

- Det er korrekt. Vi serverer citronmåner til byrådsmedlemmerne på onsdagens byrådsmøde, siger Arne Sigtenbjerggaard til TV SYD.

Færre spritbilister og flere burgere

Også andre steder i byen er nyheden om den vestdanske politiskole i Vejle blevet positivt modtaget.

Det er et mega scoop for Vejle. Det er verdensklasse og vi er meget heldige.

Kenneth Larsen, indehaver, McDonald’s i Vinding.

- Det er et mega scoop for Vejle. Der kommer arbejdspladser og uddannelsesmuligheder til byen. Vi kunne mærke det, da sygeplejeskolen flyttede længere ind mod byen. Vi kan ikke sætte kroner på, men vi kommer helt sikkert til at lange flere burgere over disken. Vejle er det mest rigtige sted. Det er verdensklasse og vi er meget heldige, siger Kenneth Larsen, der er indehaver af McDonald’s i Vinding.

Hos King George Pub i den nordlige del af Vejle forventer man andre positive effekter, når politiskolens elever gør deres indtog i byen.

- Jeg er helt sikker på, at der ikke bliver kørt så meget spirituskørsel, når der kommer flere hundrede politielever til byen. Men det får ingen betydning for os. For politiet kommer som regel ikke som gæster – kun hvis de skal hente nogen, griner bartender Brian Carlsen.