TV der bevæger dig

Borgmestre går i fælles kamp for politiskole

Syv kommuner går nu sammen for at sikre, at et en kommende ny politiskole bliver placeret i Trekantområdet.

Når går kommunerne sammen for at få skolen til området.

Flere kommuner har haft repræsentanter på Christiansborg for at tale godt om deres kommune.

00:12

1 af 3

Selvom de også er konkurrenter og alle hver især drømmer om, at en vestdansk politiskole havner i lige netop deres kommune, så har borgmestrene nu valgt at danne fælles front for at få politiskolen til området.

- Hvis vi skal uddanne de bedste politibetjente, og eleverne skal hjælpe ved større aktioner, er der ingen tvivl om, at den jyske politiskole hører hjemme i trekantområdet, skriver de syv borgmestre i et fælles indlæg.

Kolding borgmester er formand for Trekantområdet Danmark, og han siger nu, at området nu bliver nødt til at stå sammen for at få skolen til området.

- Vi vil gerne gøre det klart, at vi står sammen om, at valget falder på trekantområdet og at vi alle vil få en fordel af det, hvis en politiskole bliver placeret her i området, siger Jørn Petersen til TV SYD.

Også Haderslevs borgmester H.P. Geil bakker op om, at en politiskole i Trekantområdet er noget, som alle kommuner kan profitere af.

- Hvis valget det ikke falder på Haderslev, så er det ihvertfald bedre, hvis skolen bliver placeret i Trekantområdet, siger H.P. Geil til TV SYD.

Borgmestrene peger bl.a. på, at Trekantområdet har den bedste beliggenhed i forhold til at komme til København på to timer. Samtidig mener de, at området har de bedste faciliteter og de bedste muligheder for at tilbyde arbejdspladser til ægtefæller.

Koldings borgmester Jørn Petersen erkender dog, at han, når han bliver spurgt, fortsat mener at Kolding er det allerbedste valg.

18 kommuner har budt ind på at blive hjemsted for en ny  vestdansk politiskole, der skal placeres uden for København. Hvor det ender med at blive afgøres formentlig før sommerferien.