TV der bevæger dig

DF: Det handler ikke om geografi, men om hurtigt at få mere politi

For Dansk Folkeparti ændrer det ikke noget, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) torsdag aften gav slip på kravet om at placere politiskolen i Herning.

- Det handler ikke om geografi - men om at få sat uddannelsen af flere politifolk hurtigt i gang, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF). Foto: TV SYD

Den ny politiskole skal placeres i eksisterende bygninger og den holdning har vi fortsat, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).

- Det handler ikke om geografi - men om at få sat uddannelsen af flere politifolk hurtigt i gang. Det kan kan kun ske i eksisterende bygninger. Det at regeringen ikke længere holder fast i Herning , ændrer ikke noget for os, siger  Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen fra Haderslev fredag morgen til TV SYD. 
 Søren Pape Poulsen meddelte torsdag aften, at regeringen er parat til at diskutere, hvor den planlagt skole skal ligge. Han står dog fast på, at de kommende betjente skal uddannes i nye bygninger. 

Læs også Borgmestre venter på afgørelse efter ny politiskoleudmelding

 Men det er bare tegn på, at regeringen ikke har flyttet sig eller lyttet til kravet fra forligsparterne, mener Peter Kofod Poulsen.

- Vi er alene optaget at få flere betjente uddannet hurtigst muligt. Derfor står vores tilbud til regeringen ved magt. Vi vil følge Rigspolitiets anbefaling af placering, hvis det bliver i eksisterende bygninger - og så spiller geografien ingen rolle for os, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD.

Det er de tre regeringspartier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.

 

Mest sete på tvsyd.dk