TV der bevæger dig

Efter møde: Stadig ingen afklaring om vestdansk politiskole

Fredag var partierne bag politiforliget kaldt til møde med den nye justitsminister Søren Pape Poulsen. Men der kom ingen løsning på bordet.

00:35

Efter forligskredsens møde med Søren Pape Poulsen (K) er der fortsat ingen afklaring på den vestdanske politiskole. Video: TV 2

Efter forligskredsens møde med Søren Pape Poulsen (K) er der fortsat ingen afklaring på den vestdanske politiskole. Foto: TV 2

1 af 2

Føljetonen om placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark fortsætter – og fronterne er stadig trukket op. For det blev ikke afgjort på mødet fredag, om en politiskole skal være nybyg, eller om eksisterende bygninger skal bygges om.

Dansk Folkeparti vil hurtigt have uddannet flere betjente, så partiet anbefaler at komme i gang med at renovere bygninger - en løsning der bakkes op af Socialdemokratiet.

Jeg giver ikke op, før det sidste punktum er sat.

Arne Sigtenbjerggaard, borgmester, Venstre, Vejle Kommune

- Det placeringsmæssige spørgsmål er det mindst interessante lige nu. Det mest interessante er, i hvilke bygninger vi hurtigst kan komme i gang til en ordentlig pris – så vi kan uddanne politibetjente allerede fra 2018, sagde Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, efter mødet.

Omvendt vil regeringen, efter anbefaling fra Rigspolitiet, bygge en helt ny skole i Herning.

- Jeg står gerne på mål for, at det koster 12-13 millioner mere om året, for at få en state-of-the-art, ny politiskole, hvor alt er tænkt igennem, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Jeg står gerne på mål for, at det koster 12-13 millioner mere om året, for at få en state-of-the-art, ny politiskole.

Søren Pape Poulsen, Justitsminister (K)

Han mener, debatten er misforstået.

- Det er jo ikke bare klasselokaler. Det handler også om at kunne øve indtrængen, forskellige situationer i terrorangreb, hvordan der er på en central, laboratorier osv. Derfor synes jeg, vi skal bygge det bedste. Sikkerheden i vores samfund tyder på, at vi skal gøre det bedst for vores politi.

Det mest interessante er, i hvilke bygninger vi hurtigst kan komme i gang til en ordentlig pris.

Peter Kofod Poulsen, retsordfører, Dansk Folkeparti

Her i landsdelen krydser de mange bejlere til den vestdanske politiskole også fingre. Blandt andet i Vejle, hvor borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) kæmper til det sidste.

- Jeg giver ikke op, før det sidste punktum er sat. 

00:05 Luk video

I TV SYDs dækningsområde er Vejle, Fredericia, Sønderborg og Haderslev stadig med i opløbet om at benytte eksisterende bygninger til den vestdanske politiskole.