TV der bevæger dig

Forligspartier tager mandag ny runde om politiskolen

Det er de tre regeringspartier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark, som mødes mandag formiddag til en ny runde om placeringen af skolen.

I den nye ansøgning gør H.P. Geil opmærksom på, at Rigspolitiets rapport er fejlagtig. Ifølge rapporten skulle det tage 54 måneder at gøre sygehuset klar til at huse politiskolen - men det kan klares på 39 måneder. Foto: TV SYD

Det sker efter, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) torsdag aften meddelte , at regeringen er parat til at diskutere, hvor den planlagt skole skal ligge. Han står dog fast på, at de kommende betjente skal uddannes i nye bygninger. 

Det fik en lang række borgmestre vest for Storebælt til at bruge fredagen til at skrive nye ansøgninger - blandt dem også Kolding,  Fredercia og Haderslev.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet fastholder inden mandagens møde, at politiskolen placeres i eksisterende bygninger.

- Det handler ikke om geografi - men om at få sat uddannelsen af flere politifolk hurtigt i gang. Det kan kun ske i eksisterende bygninger. Det, at regeringen ikke længere holder fast i Herning, ændrer ikke noget for os, sagde Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen fra Haderslev fredag til TV SYD. 

I Haderslevs nye ansøgning tilbyder borgmester H.P. Geil (V) både nybyggeri og en placering i byens tidligere sygehus.

I ansøgningen gør  H.P. Geil opmærksom på, at  Rigspolitiets rapport er fejlagtig. Ifølge rapporten skulle det tage 54 måneder at gøre sygehuset klar til at huse politiskolen.

Samlet set er vi overbeviste om, at planlægning og udførelse ikke vil vare længere end 39 måneder.

H.P. Geil, borgmester, (V), Haderslev

- Vi står helt uforstående overfor den oplyste varighed. Tidsplanen for gennemførelse af hele byggesagen vil kunne afsluttes på maksimalt ni måneder. Samtidig bør en mere realistisk projektplanlægning og udførelsestid kunne optimere tidsplanen yderligere, idet seks måneders planlægning og 24 måneders udførelse vil være en mere normal gennemførelsestid for ombygningen, skriver H.P. Geil i den nye ansøgning.