Politikere vil selv se politiskole-lokaler

Folketingets retsudvalg vil med egne øjne se lokalerne på den tidligere sygeplejeskole i Vejle, som skal være den nye vestdanske politiskole.

Bygningsstyrelsen gav topkarakter til bygningerne i Vejle. Efter  at beslutningen er taget, er vurderingen skiftet: Nu mener Bygningsstyrelsen, at al indmad skal pilles ud – og byggeriet vil først stå klar i 2020.

- Jeg undrer mig meget. Jeg har hørt fra mange forskellige, at lokalerne er velholdte og velegnede. Men nu beskrives de nærmest som Hammershus Ruin, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen, Dansk Folkeparti, til TV SYD.

- Retsudvalget har på et møde i går vedtaget, at vi vil se på lokaliteterne. Det sker i nær fremtid, siger han videre.

Peter Kofod Poulsen undrer sig over udmeldingerne om, at politiskolen i Vejle først kan stå færdig i 2020. Det betyder, at der skal findes en midlertidig løsning, når de ekstra politielever optages næste år.

Tavlen viser, at politiet allerede har brugt lokalerne til efteruddannelse. \n
Tavlen viser, at politiet allerede har brugt lokalerne til efteruddannelse. \n

Bygningsstyrelsen fastholder bl.a. at politiskolen først kan tages i brug, når alle nybygninger og ombygninger er færdige.

Det gælder således også det fem-etagers hotel, som skal huse op mod 150 politifolk på efteruddannelse.

Vejle har i en årrække været centrum for politiets kurser for bl.a. indsatsledere. De har været indkvarteret på Vejle Centerhotel. Bygningsstyrelsen har ikke argumenteret for, hvorfor den indkvartering ikke kan fortsætte på hotellet, indtil hoteldelen er klar.

 

quote

Jeg undrer mig meget. Jeg har hørt fra mange forskellige, at lokalerne er velholdte og velegnede. Men nu beskrives de nærmest som Hammershus Ruin

Peter Kofod Poulsen, retsordfører, Dansk Folkeparti

 

Ex-borgmester Arne Sigtenbjerggaard viser rundt i bygningerne, hvor politiet faktisk har holdt efteruddannelse. (Fra TV SYD-indslag den 23. januar 2017)