TV der bevæger dig

Rigspolitiet : Vejle kan få politiskole hvis der ikke bygges nyt

Nu er det officielt. Kun hvis der bygges en helt ny politiskole, mener Rigspolitiet, at andre syd- og sønderjyske byer end Vejle har mulighed for at komme til at huse den vestdanske politiskole.

Det tidligere bank-hovedsæde og sygeplejeskole er nævnt som en mulighed i Vejle. Foto: Google Streetview

00:22

1 af 2

Lørdag aften offentliggjorde Justitsministeriet hele Rigspolitiets rapport om etableringen af ny politiskole i det vestlige Danmark.

Dermed blev det officielt, at Rigspolitiet anbefaler, at den nye politiskole skal etableres som et nybyggeri med maksimalt to timers køretid til København.

I TV SYDS område har Esbjerg, Vejen, Kolding, Fredericia og Sønderborg kommuner tidligere budt ind med ledige grunde til en nybygget politiskole.

Hvis Folketinget alligevel beslutter ikke at bygge nyt, så anbefaler Rigspolitiet, at den nye politiskole skal ligge i enten Vejle, Skanderborg eller Holstebro.

Transporttiden til København er afgørende for, hvor en ny vestdansk politiskole kan ligge i Danmark. Det fremgår af dette kort, som Rigspolitiet har udfærdiget. Den nye politiskole må maksimalt ligge to timers udrykningskørsel fra København, hvad den grønne zone viser. Kilde: Rigspolitiet.

Som det også fremgår af rapporten, vurderer Bygningsstyrelsen, at etableringstiden for et nybyggeri generelt ikke er længere end tiden for om- eller tilbygning til en eksisterende ejendom.  Uanset den valgte model vil politiskolen tidligst stå klar i løbet 2019 ifølge rapporten.

00:22

Rigspolitiets rapport afgør ikke i sig selv placeringen - det bliver et politisk valg, hvor alt er i spil, siger Peter Kofod Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti og valgt i Haderslev. 

Luk video

- En ny politiskole i det vestlige Danmark er afgørende for at fremtidssikre politiuddannelsen og skal samtidig bidrage til en bedre balance mellem landsdelene - og jeg er glad for, at myndighederne har tilvejebragt et grundigt beslutningsgrundlag sådan, at vi nu kan træffe en beslutning om placeringen af en ny politiskole i det vestlige Danmark, siger justitsminister Søren Pind i en pressemeddelelse om Rigspolitiets anbefaling.

Placeringen af den nye politiskole indgår nu som et led i forhandlingerne om finansloven for 2017. Rigspolitiets rapport afgør ikke i sig selv placeringen - det bliver et politisk valg, hvor alt er i spil, siger Peter Kofod Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti og valgt i Haderslev, til TV SYD.

 

Mest sete på tvsyd.dk