TV der bevæger dig

Venstre-borgmestre er overraskede over Søren Pinds udmelding om Herning

Både Haderslevs borgmester H.P. Geil og Vejles Arne Sigtenbjerggaard er overraskede og skuffede over, at justitsministers Søren Pind onsdag eftermiddag meldte ud, at Herning skal være hjemsted for nybyggget vestdansk politiskole.

00:23

- Hov, hvor kom det fra og hvad skete der lige her? Sådan lyder reaktionen fra Vejles borgmester Vejles Arne Sigtenbjerggaard (V).

Regeringen er sin gode ret til at vælge Herning, siger Haderslevs borgmester H.P. Geil (V). Foto: Hans Lausten, TV SYD

1 af 2

- Hov, hvor kom det fra og hvad skete der lige her? Sådan lyder reaktionen fra Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) efter justitsministers udmelding om, at Herning skal huse politiskolen i nybyggede lokaler.

00:23

- Hov, hvor kom det fra og hvad skete der lige her?, spørger Vejles borgmester Vejles Arne Sigtenbjerggaard (V). 

Luk video

- En ny politiskole i det vestlige Danmark er afgørende for at fremtidssikre politiet. Rigspolitiet vurderer, at en nybygget skole er den bedste løsning, og regeringen har en ambition om, at politiskolen skal bidrage til at skabe en bedre balance mellem landsdelene med vækst og udvikling i hele Danmark. Regeringen agter på den baggrund at placere den nye politiskole i Herning, meddelte justitsminister Søren Pind onsdag eftermiddag.

Regeringen er sin gode ret til at vælge Herning, siger Haderslevs borgmester H.P. Geil (V) - men han er kritisk over for processen, hvor mange kommuner til ingen nytte har brugt meget tid og mange penge på at udarbejde projekter i eksisterende lokaler.

00:24

Haderslevs borgmester H.P. Geil (V) er kritisk over for processen.

Luk video

Lørdag aften offentliggjorde Justitsministeriet Rigspolitiets rapport om etableringen af ny politiskole i det vestlige Danmark.

Rigspolitiet anbefalede heri, at den nye politiskole skal etableres som et nybyggeri med maksimalt to timers køretid til København.

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk