14-årige Yasmin samler 25.700 kroner ind til Knæk Cancer

Yasmin Hedegaard Christensen har de seneste tre år samlet ind til Knæk Cancer og hvert år slået sin personlige rekord.

- Hvis jeg ser en tom pantflaske ligge i vejkanten på vej til eller fra skole, så samler jeg den altid op. Det betyder ikke noget, om den er lidt beskidt, for jeg kan altid vaske mine hænder, fortæller 14-årige Yasmin Hedegaard Christensen fra Gram. 

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. I hvert fald hvis man spørger Yasmin, som benytter enhver anledning til at samle penge ind til Knæk Cancer. 

Siden hun var lille, har hun hvert år troligt siddet klistret til skærmen lørdag aften i uge 43, når det store Knæk Cancer Show ruller over skærmen.

Og for knap fire år siden var det ikke nok bare at se på.

Hun ville selv gøre en forskel, så hun fik en idé.

Hun ville gerne hjælpe alle dem, som rammes af kræft, og derfor begyndte hun at sælge håndmalede muslingeskaller og flettede nøgleringe til venner, familie og naboer samt samle pantflasker i nabolaget - alt sammen så hun kunne tjene penge. Penge hun kunne donere til Knæk Cancer og Kræftens Bekæmpelse.

quote

Min motivation for at lave indsamlingerne er min drøm om, at mine penge kan kurere kræft for alle, der lider af den frygtelige sygdom. Det vil være det mest fantastiske, for ingen fortjener at være syge.

Yasmin Hedegaard Christensen, 14 år

Da det endelig blev lørdag i uge 43 i 2019 sad Yasmin endnu en gang klistret til skærmen, og for første gang kunne hun selv donere penge til landsindsamlingen. 1.100 kroner blev det til, og Yasmin var glad, men det var ikke nok.

Allerede dagen efter Knæk Cancer-showet stod hun igen klar i nabolaget til at indsamle pantflasker. Med sig havde hun sin familie, som altid var klar med en hjælpende hånd og støtte til Yasmins projekt. Frem til Knæk Cancer showet i 2020 fik hun indsamlet 3.500 kroner og slog dermed sin rekord fra året forinden.

- Ordet spredte sig om min indsamling, og min far og hans kollegaer gav mig også pant, og det samme gjorde min familie, så det var skønt, at jeg kunne donere så mange penge til Kræftens Bekæmpelse, siger Yasmin.

Yasmin er en glad pige, der nyder at hjælpe andre.
Yasmin er en glad pige, der nyder at hjælpe andre.
Foto: Privat

Endnu en rekord

Lørdag aften skal Yasmin traditionen tro se det store Knæk Cancer-show, og hun har siden showet sidste år igen haft sin egen indsamling.

- I sommer var jeg i Radio Globus og fortælle om min indsamling, og hvordan folk kunne skrive til min far på Facebook, hvis de ville donere pantflasker, som vi kunne afhente. Det er også første år, min far har skrevet om min indsamling på Facebook, og de to ting har helt klart gjort en forskel, siger hun og fortsætter:

- Folk har delt opslaget vildt mange gange, så min far er i den grad kommet på arbejde, når vi kører rundt i Syd- og Sønderjylland og henter pant hos folk, der gerne vil donere, siger Yasmin og forklarer, hvordan pengene fra pantindsamlingen kommer direkte ind på en lukket konto, der først åbnes lige før showet, når de skal doneres til Kræftens Bekæmpelse.

Forud for dette års Knæk Cancer-show havde Yasmin gjort sig store tanker om sine drømme og mål for indsamlingen.

- Jeg ville gerne nå 10.000 kroner, for når man donerer det eller derover kommer ens navn op på skærmen. Grunden til, at det er så vigtigt for mig, er, at jeg på dén måde kan vise andre, at man ikke behøver at være et stort navn eller virksomhed for at kunne donere penge og gøre en forskel.

Yasmin har netop afsluttet dette års indsamling, som endte på hele 25.700 kroner.

Et imponerende beløb, som Yasmin håber kan få stor betydning.

- Min motivation for at lave indsamlingerne er min drøm om, at mine penge kan kurere kræft for alle, der lider af den frygtelige sygdom. Det vil være det mest fantastiske, for ingen fortjener at være syge.

Selvom Yasmin i år har slået sin personlige rekord fra sidste år med adskillige tusinde kroner, starter hun – traditionen tro – allerede en ny indsamling igen, når dette års Knæk Cancer er afviklet.

Knæk Cancer 2021