TV der bevæger dig

Knæk Cancer med TV SYD

Uge 43 er Knæk Cancer-ugen på TV2. I vores region kan du være med til at gøre en forskel i samarbejde med os her på TV SYD.

02:51

Vi sender blomsterstafetten videre i dag, og vi regner med, at I derude vil hjælpe os med at få den rundt i regionen.

1 af 2

En plastikblomst, en GPS og et selfie. Det er måden, hvorpå du her i Sydjylland kan være med i kampen mod kræft.

TV 2 samarbejder med alle TV2-regioner i Knæk Cancer-ugen. Vi starter allerede søndag med blomsterstafetten. Her fra stationen sender vi blomsterstafetten afsted i dag - en plastikskive, som er udformet som den kendte Knæk Cancer-blomst og udstyret med GPS. I løbet af uge 43 skal den nå forbi så mange i vores del af landet som muligt.

Når du modtager blomsterstafetten, kan du støtte Knæk Cancer ved at tage et billede med dig selv og med blomsten. For hvert billede, som TV2 modtager, donerer Hyuandai 5 kr. til Knæk Cancer. Du sender dit billede i en mms til 1234 med teksten SYD.

Målet er, at vi får blomsten til at skifte hænder så mange gange, som muligt. Selvom man ikke tager et billede, registrerer GPS'en stadig alle de steder, hvor blomsten er. Og vi regner selvfølgelig med, at vi kan sende blomsten videre flest gange.

Det handler altså ikke om at beholde blomsten, men om at tage et billede med sig selv og blomsten, for derefter at give den videre til en ny i regionen.

Søndag aften overrækker TV SYD blomsterstafetten til Bente Andersen fra Aabenraa, som tidligere har haft kræft. Derefter er det Bente Andersens opgave at give blomsten videre, og alle kan deltage uanset alder, sted eller indkomst. Du kan se meget mere i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

Klokken 19.55 på TVS+ kan du se historien om kræftpatienten Karin Nielsen på 37 år. Hun er en del af statistikken; én ud af ni kvinder rammes nemlig af brystkræft.

Lørdag den 25. oktober er vi direkte fra Hotel Kolding Fjord og fra TV2's Knæk Cancer, hvor vi blandt andet har strikketøj på auktion fra Den Store Strikkedyst.

S\u00e5dan ser bagsiden af blomsten ud. Her er en vejledning til, hvordan du sammen med os p\u00e5 TV SYD st\u00f8tter Kn\u00e6k Cancer.

Se mere på hjemmesiden for Knæk Cancer