Rasmus trodser kræften: Kåret som Mr. Danmark

For fem måneder siden fik Rasmus Pedersen fra Horsens konstateret kræft. Denne weekend stiller han op i en international modelkonkurrence i Panama.

Hosten havde været der længe. Nok omkring to eller tre måneder. Alligevel var beskeden, at der ikke var grund til bekymring, da Rasmus Pedersen endelig opsøgte sin læge - det var blot en mindre infektion, som ville gå over af sig selv, mente lægen. Rasmus Pedersen tog hjem og håbede, at hosten ville forsvinde.

 

Men det gjorde den ikke. De næste måneder døjede Rasmus Pedersen med hoste, nattesved, kløe, vægttab osv., inden han endelig valgte at tage til læge igen. Denne gang skiftede han læge, og denne gang sendte lægen ham direkte til røntgenundersøgelse. Dommen var hård: Rasmus havde lymfeknudekræft. En 14 centimeter lang, ondartet tumor hen over den unge mands brystkasse havde været skyld i et halvt års hoste.

 

- Her begyndte hele kræftforløbet så 14 dage senere. Seks måneder efter de første symptomer begyndte at vise sig, fortæller nu 22-årige Rasmus Pedersen i den pressemeddelelse, hvor han har forklaret sit sygdomsforløb.

 

Han er ellers en ung og stærk mand fra Horsens, som spiser fornuftigt og får masser af motion. Det er han nødt til for at holde gang i sin modelkarriere. Og for Rasmus Pedersen kunne en kræft-diagnose ikke stoppe den livsstil.

 

- Jeg har igennem hele mit forløb trænet hårdt i fitness hver eneste dag med min bedste ven, som har støttet mig og hjulpet mig og holdt mig ovenpå. Derudover har jeg læst en del mentaltræningsbøger omkring positiv energi og tankegang for at kunne få nogle værktøjer, som jeg har brugt flittigt på specielt de dårlige dage, siger han.

 

Det er nu fem måneder siden Rasmus Pedersen fik sin diagnose. Han skulle egentlig have været til sin sidste kemo-behandling i onsdags, men i stedet greb han muligheden for at repræsentere Danmark til den store internationale modelkonkurrence, Mr. Tourism International 2015, som bliver afholdt i Panama.  En konkurrence, han er blevet indstillet til af organisationen Miss Danmark.

 

- Vi synes, at den måde, Rasmus har håndteret sin sygdom, er meget flot. Han vi lutroligt gerne være et forbillede og give håb og styrke til andre unge med kræft, og det har været med til at gøre, at vi har valgt ham, fortæller direktør for Miss Danmark, Lisa Lents, til TV SYD.

 

Vinderen af konkurrencen i Panama bliver fundet lørdag aften lokal tid. Hvis du vil følge med i, om Rasmus Pedersen vinder eller ej, kan du se med på Miss Danmarks Facebook-side.