1000 bådpladser og 350 nye boliger: Kolding får ny marina

Kolding kan nu se frem til en ny lystbådehavn. Marina City bliver en realitet, besluttede Kolding Byråd tirsdag aften.

OPDATERET: Artiklen er rettet med korrekt tidshorisont på projektet.

Kolding Byråd vedtog tirsdag aften planerne om en ny havn, hvor den sydlige marina ligger i dag.

Marina City hedder den nye lystbådehavn, hvor der bliver plads til omtrent 1000 både og en ny bydel. Der vil nemlig også blive bygget 320-350 boliger ved lystbådehavnen, som bliver Danmarks næststørste.

- Det er noget, vi har drømt om i årtier i Kolding, og derfor jubler vi nu over, at der er vedtaget en plan, siger Jørn Pedersen (V), der er borgmester i Kolding Kommune.

Omdiskuteret projekt var lang tid undervejs

Projektet har været mere end syv år undervejs og har været oppe at vende hos byrådspolitikerne flere gange. Blandt andet gik Planklagenævnet ind i sagen på baggrund af henvendelse fra to grundejerforeninger.

Miljøminister Lea Wermelin gik også ind i sagen, da hun lovede kritikere at se nærmere på Kolding Kommunes planer om at dumpe flere tusinde kubikmeter havbund ud for Trelde Næs ved Fredericia.

Ikke alle partier var i samme båd

Enhedslisten valgte at stemme imod planerne - både på grund af ovenstående, men også fordi partiet ikke mener, at flere rekreative områder skal lade livet for boligbyggeri. SF valgte ikke at stemme ved gårsdagens afstemning.

Glad sejlklubsformand

Også formand for Kolding Sejlklub, Arndt Nørgaard, glæder sig over fremtidsudsigten til en ny havn:

- Det er rigtig godt at få et samlingssted for de, der interesserer sig for vandsport af alle arter, siger han til TV SYD.

Sejlklubben har mål om at blive et af Jyllands bedste tilbud til handicapsejlads og samtidig vil klubben gerne have en af de største ungdomsafdelinger i Sydjylland. Arndt Nørgaard mener, at Marina City sætter rammerne for at komme til disse mål.

Formand for Kolding Sejlklub, Arndt Nørgaard, håber, Marina City vil få flere koldingensere til at komme ud på vandet.
Formand for Kolding Sejlklub, Arndt Nørgaard, håber, Marina City vil få flere koldingensere til at komme ud på vandet.
Foto: Hans Lausten, TV SYD

Første etape af Marina City står færdig i 2023, hvis alt går efter planen.