TV der bevæger dig

12 pct. flere unge på forsorgshjemmene

Helt nye tal fra Socialministeriet viser, at på to år er antallet af unge hjemløse steget med 12 procent. Hver fjerde hjemløse i dag er mellem 18 og 24 år.

05:37

Overmarksgården har fået flere unge beboere . (Arkiv-foto).

1 af 2

Erfaringerne bekræftes af forsorgshjemmet Overmarksgården i Kolding. Her er en stigende andel af dem, som optager institutionens 48 pladser, ganske unge, mellem 18 og 24 år.

Overmarksgården har 44 pladser til hjemløse, som betaler for at bo her. Det koster typisk 4800 kr. at bo på institutionen. Det koster hjemkommunen næsten 30.000 kr. om måneden at have en borger boende på Overmarksgården.

Desuden har Overmarksgården fire herbergspladser, som skal bruges til personer, som kommer akut og har brug for en seng, et bad og noget mad i løbet af aften- og nattetimer.

Psykiske lidelser

Helt friske tal fra Socialministeriet bekræfter stigningen. I uge 6 i år var der 1.138 unge mellem 18 og 24, som var "hjemløse". For to år siden var antallet i samme uge kun 1.002.

Cirka hver fjerde hjemløs er ung mellem 18 og 24 år, noterer Socialministeriet. Samlet er tallet for hjemløse i alt på ca. 5500.

Forsorgshjemmene var i gamle dage mest for alkoholiserede vagabonder. Men med det nye klientel af helt unge, er der også kommet andre former for misbrug - og i visse tilfælde psykiatriske lidelser med.

Se mere i TV SYD i aften kl. 19:30