13 Kolding-direktører er idømt konkurskarantæne

Forretningsførelsen har været "groft uforsvarlig", og det betyder, at 13 Kolding-direktører har fået konkurskarantæne i år.

Skattegælden er løbet løbsk, og privatøkonomien og forretningen flyder sammen. Det er nogle af de forhold, der har ført til, at 13 direktører i Kolding-virksomheder er pålagt konkurskarantæne i løbet af 2017, efter at deres selskab gik konkurs. Det skriver JydskeVestkysten, som har fået aktindsigt i alle de afsluttede sager om konkurskarantæne ved Skifteretten i Kolding fra årsskiftet frem til midten af september.

Avisen skriver, at der i alt er 27 kendelser i Skifteretten i 2017, og i alle tilfælde er en af de største tabere Skat. I et af tilfældene fra Kolding er der dog ikke overblik over, hvor meget Skat har tabt, da virksomheden ikke er momsregistreret. I andre tilfælde har kurator, der skal redde trådene ud i konkursboet, ikke fået adgang til bogføringen.

Sammenlagt har Skat tabt ikke mindre end 6,9 millioner kroner på sagerne. Det mindste tab er 287.000 kroner. Det største beløb er 2,9 millioner kroner, viser JydskeVestkystens aktindsigt.