150 ungdomsboliger på vej i Kolding

I sommeren 2015 forventer Kolding Kommune at have 150 nye ungdomsboliger parat til indflytning. Endnu flere kan være på vej.

Antallet af studerende i Kolding stiger og stiger, og i 2017 forventer uddannelserne at optage 500 flere studerende end i dag. Med de nye ungdomsboliger forventer Kolding Kommune, at flere af dem flytter til byen.

- Kolding opruster som uddannelsesby med nyt universitet, et nyt spændende campusområde og flere studerende. Vi ønsker, at vores studerende bosætter sig i Kolding og bliver en del af et spændende og levende campusmiljø, fortæller Knud Erik Langhoff, C, formand for Teknik- og Boligudvalget i Kolding Kommune.

De 150 nye boliger bliver fordelt på to nye byggerier. Det ene kommer til at ligge på Teglgårdsvej og det andet på Skamlingvejen, i det der kaldes Design City.

Lejlighederne kommer til at blive både 1-, 2- og 3-værelsesleslejligheder, og de billigste vil få en husleje på ca. 2.500 kroner.

Kolding Kommune har afsat 16 millioner kroner til byggerierne over de næste to år.

Et tredje byggeri kan også være på vej. Det skal ligge på den såkaldte Gimbelgrund på Sdr. Havnegade. Her skal der dog laves en ny lokalplan, før det kan blive til noget.