17-årig fra Kolding er Danmarks største stjerne på YouTube

Ung skoleelev har hundredetusindvis af fans

Danmarks største stjerne på videodelingstjenesten YouTube er en 17-årig handelsgymnasieelev fra Kolding. Armin Merusic har 172.000 abonenter på sin YouTube-profil, hvor han en gang om ugen lægger nye videoer op med sig selv. Hans mest sete video er set af mere end 600.000 danskere, det vil sige, at han her er set af flere hundrede tusinde danskere, end hvis han havde optrådt i et dansk flow-tv-program som f.eks. Aftenshowet eller go´ AftenDanmark.

Indtil dato er alle hans hjemmeproducerede videoer på YouTube set mere end 32 millioner gange.

17-årige Armin Merusic har boet i Kolding hele sit liv. Han er søn af muslimske indvandrere fra Bosnien, han bor hos sine forældre i et villakvarter i byen. Han har lavet video siden han var syv, og nu har jeg endelig et publikum, siger han til Politiken.

- Jeg har altid ønsket, at der var nogle, der så mine videoer. Nu er det endelig sket. Jeg har allerede flere unge seere, end de store tv-kanaler, siger han.

Armin Merusic har også kreeret det danske YouTube-klip, som er blevet set af flest danskere i år 2015. Her går Armin Merusic en tur på Strøget i København. Se den her: