18-årig reddede mors liv efter bistik

18-årige Thea fra Frørup er nomineret til titlen ”Årets førstehjælper”, som Røde Kors uddeler i næste uge. Hun reddede sin mor efter et bistik.

Camilla Rasmussen var tæt på at dø, da hun fik en alvorlig allergisk reaktion efter et bistik. Heldigvis kan hendes datter, Thea, førstehjælp – og hun reddede sin mor med hjertemassage.

Den hurtige indsats reddede Camilla Rasmussen. Familien havde hygget sig med snobrød over bål i haven. 18-årige Thea Rasmussen, som bor kun to huse fra forældrene, var lige gået hjem, da telefonen ringer.

Hendes far fortæller, at moren er blevet stukket af en bi i halsen. Moren er voldsomt allegisk over for bier, og da Thea kommer over til hende, trækker hun ikke vejret.

- Hjertestop kan ske de mest overraskende steder. Det er vigtigt, at man har kompetencerne til at kunne hjælpe. Og det viser Thea, at hun har, siger Tina Donnerborg, der er chef for Røde Kors om baggrunden for nomineringen.

Det er 25. gang, Røde Kors uddeler prisen Årets Førstehjælper til en person, der har gjort en særlig indsats og reddet et liv med førstehjælp.

Prisen er på 10.000 kr. Den overrækkes torsdag den 17. marts på privathospitalet Aleris Hamlet i Søborg. Hospitalet er sponsor for Røde Kors

Fakta om allergisk reaktion ved insektstik