18-årig sønderjyde kåret som Årets Førstehjælper

Thea Rasmussen fra Frørup ved Christiansfeld reddede sin mor fra at dø af et bistik. Torsdag blev hun kåret som Årets Førstehjælper 2016 af Dansk Røde Kors.

Thea Rasmussens mor, Camilla Rasmussen,  var tæt på at dø, da hun fik en alvorlig allergisk reaktion efter et bistik. Heldigvis kan hendes datter, Thea, førstehjælp, og hun redder sin mors liv.

Det hele skete en eftermiddag i august 2015. Familien Rasmussen hygger sig med bål og snobrød i haven. Solen skinner, og familien nyder sommerdagen med udsigt over marker og grønne træer i Frørup ved Christiansfeld. 

18-årige Thea Rasmussen bor kun to huse væk fra sine forældre og to mindre søskende. Hun har lige sagt farvel til de andre og er gået hjem. Hun skal til at tage sine sko af, da telefonen ringer.

Det er Theas far i røret. Han fortæller, at hendes mor, Camilla, er blevet stukket af en bi på halsen. 38-årige Camilla er voldsomt allergisk over for bier og er ved at få det dårligt.

Thea bliver bange. Hun skynder sig afsted. Hun ved, det kan ende galt, hvis der ikke bliver gjort noget meget hurtigt. Da hun kommer derover, opdager hun, at hendes mor ikke længere trækker vejret.

Thea går straks i gang med at give hjertemassage, og fordi hun reagerer så hurtigt, overlever moderen uden alvorlige mén.

For den indsats er Thea Rasmussen torsdag middag hædret med prisen som Årets Førstehjælper 2016 af Røde Kors.

- Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal sige. Det er helt surrealistisk. Jeg føler det som et kæmpe skulderklap, og jeg er meget stolt, siger Thea Rasmussen i en pressemeddelelse.

Ud over hædren som modtog Thea Rasmussen også 10.000 kroner for sin livredende indsats.

Det er 25. gang, Røde Kors uddeler prisen Årets Førstehjælper til en person, der har gjort en særlig indsats og reddet et liv med førstehjælp.

Fakta om allergisk reaktion ved insektstik: