20-årig dømt for vold: Kastede dåse i øjet på 24-årig

I dag blev en 20-årig mand idømt 3 måneders fængsel for at kaste en øldåse i hoved på en 24-årig. Den 24-årig fortæller, at han er blevet blind på det ene øje efter episoden.

En 20-årig mand skal tre måneder i fængsel for at have kastet en øldåse i ansigtet på en 24-årig mand. Det besluttede Retten i Horsens fredag. Episoden skete den 17. februar 2017. 

Den 20-årige forklarede, at han var i byen, hvor han mødte den 24-årige, som han ikke kendte i forvejen. Herefter begyndte de at provokere hinanden. Den 20-årig fortæller, at han blev skubbet i ryggen af den 24-årig.

quote

Ifølge tiltalte selv var han bange for at få flere tæsk, så han tog en dåse frem fra inderlommen og kastede den efter den 24-årige.

Mika Nissen, anklager, Sydøstjyllands Politi

- Ifølge tiltalte selv var han bange for at få flere tæsk, så han tog en dåse frem fra inderlommen og kastede den efter den 24-årige. Herefter løb han væk. Den 20-årige så ikke, om han ramte forurettede med dåsen, men konstaterede senere, at han havde ramt ham i øjet, forklarer Mika Nissen, anklager, Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse. 

Den forklaring blev støttet af den 20-åriges kammerat, der også var i retten som vidne.

Den 24-årig forklarede i retten, at han kun havde skubbet for at komme forbi den 20-årig. Han fortalte også, at han i dag er blind på venstre øje som følge af episoden, og at han har måttet opgive to uddannelser.

- Straffen blev udmålt til fængsel i 3 måneder, og domsmandsretten valgte at gøre straffen betinget med vilkår om samfundstjeneste, da tiltalte havde gode personlige forhold og ikke tidligere var straffet, siger anklager Mika Nissen, Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse. 

Både anklagemyndigheden og den 20-årige overvejer lige nu, om de ønsker at anke dommen.