40 millioner til Sønderjyllands højeste punkt

Skamlingsbanken skal være et mere attraktivt nationalt besøgsmål. Nu har Kolding Kommune fået 40 mio. kroner fra A. P. Møller Fonden til formålet.

Det er fonden ?A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal?, der giver 40 millioner kroner. Kolding Kommune lægger selv 10 millioner kroner, men der mangler stadig 37 millioner. Kommer pengene i hus, kan arbejdet gå i gang om et års tid.

- Den opbakning, vi har fået fra A. P. Møller Fonden, er et kæmpe rygstød, der forhåbentlig vil gøre det nemmere at skaffe de øvrige penge til vores ambitiøse planer, siger Koldings borgmester Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Planen er at Skamlingsbanken skal blive mere åben for adgang, samt få flere aktiviteter. Det skal ske med bedre stier, et besøgscenter, opera- og folkemødeplads og shelters, trædepæle og labyrinter, der skal være med til at tiltrække børnefamilier til den 113 meter høje banke.

Håbet er, at alt det nye omkring Skamlingsbanken står færdig i god tid inden 2020, hvor 100-året for Genforeningen skal fejres.