400 medarbejdere har nedlagt arbejdet til mandag

På Alfa Laval I Kolding har 400 medarbejdere valgt at nedlægge arbejdet til på mandag på grund af utilfredshed med de lokale lønforhandlinger.

I alt 400 timelønnede medarbejdere fra produktionen hos Alfa Laval i Kolding har nedlagt arbejdet. Strejken skyldes angiveligt, at lønforhandlinger er kørt fast, og at medarbejderne ikke har en lønstigning i sigte trods vækst i virksomheden. Det skriver JydskeVestkysten onsdag.  

- Arbejdsnedlæggelsen skyldes utilfredshed i de lokale lønforhandlinger. Tillidsfolkene er gået ind forhandlingerne med et krav om en lønstigning på omkring 6 kroner.  Men ledelsen vil have en nulløsning, hvor der altså ikke bliver tale om en lønstigning, siger Peter Andersen, der er formand hos Industrigruppen hos 3F i Kolding, til TV SYD.

Allerede tirsdag gik aftenholdet hjem, da det mødte klokken 14 og siden fulgte natholdet og dagholdet efter.

- Medarbejderne har ikke fået en væsentlig lønstigning de sidste 3 til 4 år, men virksomheden har haft vækst. Det er noget af det, der har udløst denne frustration. Vi billiger ikke en overenskomstridig arbejdsnedlæggelse, men vi forstår deres frustration, siger Peter Andersen til TV SYD.

Han forklarer at der på andre lokale virksomheder er kommet lønstigninger på 3 til 4 kroner i de lokale lønforhandlinger. Medarbejderne på Alfa Laval hr meddelt, at de først har tænkt sig at møde ind igen mandag klokken 7.

Peter Andersen ser gerne er der kommer en løsning på konflikten hurtigt.

- Jeg håber at parterner sætter sig sammen og forhandler igen, så arbejdsnedlæggelse kan blive stoppet, siger han til TV SYD.

I Kolding har Alva Laval, der producerer og udvikler udstyr til varmeoverførsel, separering og væskehåndtering, 400 timelønnede medarbejdere og 200 funktionærer.