45 campingvogne brændt

Omkring klokken 19.00 torsdag aften udbrød en meget voldsom brand hos KG Camping A/S på Mønten 6 i det nordlige Kolding. 45 campingvogne gik tabt.

Giftig røg

Branden udviklede en kraftig, kvælende røg. Røgsøjlen kunne ses fra Vejle go Fredericia - ca. 30 kilometer væk.

- Vi formoder at røgen er giftig, siger indsatsleder Flemming Lau, Sydøstjyllands Politi til TV SYD. Campingvogne er lavet af kunststof, men heldigivs stiger røgen lige op.

Ingen evakuering af storcenter

Derfor blev det ikke overvejet at evakuere Kolding Storcenter, som ligger få hundrede meter fra brandstedet. Røgfanen blæste også lige forbi storcentret.

Ny udstillingshal nedbrændte

Selv om brandvæsnet var hurtigt fremme, så lykkedes det ikke at redde en stor udstillingshal med campingvogne.

- Vi får hurtigt alarmen og er fremme på få minutter. Men brandudviklingen i campingvogne er så voldsom, at vi ikke havde nogen chance for at stoppe det, fortæller beredskabsinspektør Morten Hedegaard til Ritzau. Han var brandvæsnets indsatsleder.

- Heldigvis virkede vores brandzoner, siger medindehaver Morten Gravgaard, KG Camping til TV SYD. Derfor er værksted og andre dele reddet. 
 

Kender ikke årsagen

Personalet var gået en halv time før branden brød ud, så ingen har set, hvad der forårsagede branden.

- Den største af udstillingshallerne er totalt udbrændt og væggene kollapset, men det lykkedes os at redde resten af lokalerne, fortæller Morten Hedegaard.

Efter godt en times tid var branden under kontrol og politiet kunne afblæse sirenevarslingen.

Tur i Bauhaus aflyst

Brandfolk fra Kolding, Vamdrup og Lunderskov blev sat ind - og tankvognene kørte i pendulfart til branden.

Under branden hjalp mange tilskuere til.

- Vi skulle en tur i Bauhaus, men så hvordan det brændte og tilbød at hjælp, fortæller souschef i en børnehave, Tina Andersen, Taulov. Det gjorde vi - og jeg var med til at redde campiangvogne og kontorudstyr ud.

Var du ikke nervøs for at gå derind?

- Nej der var hele tiden folk fra beredsakbet, som fortalte os, hvor vi måtte gå.

Rørende

- Hele Kolding og hele vort personale hjæap det. Det var dejligt og rørende at opleve, siger Morten Gravgaard til TV SYD, da ilden var under kontrol.

Selv kørte han ti-tyve campingvogne ud fra firmaets kontor med en traktor. dfMen det var ikke helt den aften han havde set frem til:

- Jeg havde lige sat mig i Geografisk Have til årets festspil, da en af sælgerne ringede og fortalte, at det brændte...