557 elever sveder for et nyt julemærkehjem

Elever fra Sdr. Vang Skole i Kolding løber i dag til fordel for et nyt julemærkehjem i Kolding.

Morgenerne er kolde i det danske land disse dage, men stængerne på cirka 557 elever fra Sdr. Vang Skolen i Kolding var torsdag formiddag ved at være godt varme. Fra 8.00 til 14.00 løb de nemlig til fordel for et nyt julemærkehjem i Kolding.

quote

Det er jo ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden, men vi har stor opbakning bag det her, og jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkedes at få et julemærkehjem her i området

Dorthe Johannsen, initiativtager, Kolding Julemærkehjem.

Et julemærkehjem er et tilbud til børn og unge mellem 8 og 14 år, der har trivselsproblemer. Det kan være ting som mobning, ensomhed og overvægt, barnet døjer med. Der er lige nu fem julemærkehjem i Danmark. Syd- og Sønderjylland har ét af dem i Fjordmark, men ventelisterne er kilometerlange, og det kan være svært for børn at komme ind, før de er fyldt 14. Derfor vil Kolding nu have et julemærkehjem, der skal hjælpe børn i hele Trekantområdet. Men det koster.

- Det er jo ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden, men vi har stor opbakning bag det her, og jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkedes at få et julemærkehjem her i området, fortæller en morgenfrisk Dorthe Johannsen, initiativtager til Kolding Julemærkehjem.

Forberedelser skal sikre det bedst mulige resultat

Eleverne har fundet sponsorer, som typisk er forældre eller bedsteforældre, der betaler et bestemt beløb per omgang eleverne løber. Eleverne er delt op i tre hold, hvor hver elev løber i mindst 60 minutter.

- Det er jo ikke første gang eleverne løber for velgørenhed. Det har de gjort med stor succes før, så der eksisterer en form for intern konkurrence om at slå rekorderne i år, siger Dorthe Johannsen til lyden af børn, der suser forbi i baggrunden.

Eleverne har de seneste par år samlet omkring 100.000 kr. sammen til andre formål, men det er første gang, de løber for julemærkehjemmene. 

Sdr. Vang Skole har forberedt sig på dagen for at opnå det størst mulige udbytte af arrangegementet.

- Vejret er dejligt i dag, og eleverne har glædet sig meget. Medlemmer af elevrådet på Sdr. Vang Skolen har lavet et opvarmningsprogram for eleverne, og vi har fået sat et elektronisk system op, der tæller, hvor meget der er blevet løbet. Der er styr på det, siger en glad Bente Albrechtsen, afdelingsleder, Sdr. Vang Skole. 

Det er gratis er melde sit barn til et julemærkehjem, men som sagt er efterspørgslen af pladser alt for stor i forhold til udbuddet på nuværende tidspunkt.