9-årige Frida hentede selvtests på skolen - nu er hun klar til genåbning

Skoleelever får mulighed for at teste sig mod corona hjemme som led i genåbningen af skolerne.

Mandag blev der delt corona selvtests ud på Vester Nebel Skole.

9-årige Frida Hejsel fra 3.B var forbi med sin mor for at hente sin portion af de gratis tests.

Det er Børne- og Undervisningsministeriet, der, som et led i skolegenåbningen onsdag, har besluttet at udlevere gratis tests til skoleelever - som en opfordring til at gøre det mere trygt for alle at komme i skole.

- Det er en lettelse især for børnene, at de ved, det er sikkert at komme i skole, og det er rigtig godt for os forældre, at det ikke skal koste unødvendig tid, og det er også en sikkerhed for os, siger Tina Hejsel, der er mor til Frida.

quote

Jeg glæder mig til at komme i skole igen og møde alle mine venner og lærere igen i stedet for at sidde foran den skærm hele tiden.

Frida Hejsel, skoleelev, Vester Nebel Skole

Fra en til tre tests om ugen

Før jul blev eleverne på Vester Nebel Skole testet en gang om ugen på skolen, fortæller viceskoleleder Per Thorsen. 

Testen på skolen vil stadig ske hver onsdag, men nu kan eleverne altså også teste sig selv hjemme to gange om ugen - men der bliver ikke tjekket op på, om de uddelte tests nu også bliver brugt.

- Det er en tillid mellem skole, børn og familier, at de tester sig selv, så vi har sikkerhed oppe i klasserne, siger Per Thorsen.

Frida vil væk fra skærmen

Frida Hejsel fortæller, at hun er blevet testet mange gange før. Både på skolen og ved diverse testcentre og nu er turen altså kommet til, at hun skal stifte bekendtskab med selvtests. Det generer hende ikke, når hun så ikke længere skal sidde hjemme:

- Jeg glæder mig til at komme i skole igen og møde alle mine venner og lærere igen i stedet for at sidde foran den skærm hele tiden, siger tredjeklasseseleven.

Det er sådanne ti kasser med selvtests, Frida Hejsel i første omgang har fået med hjem.
Det er sådanne ti kasser med selvtests, Frida Hejsel i første omgang har fået med hjem.
Foto: Ole Møller, TV SYD

Der har mellem jul og nytår været flere bekymrende kommentarer om børnenes tilbagevenden til skole den 5. januar. 

Tirsdag klokken 10.00 afholdes der pressemøde i Børne- og Undervisningsministeriet, hvor blandt andre børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), vil fortælle om rammerne for børnenes tilbagevenden til skole.