TV der bevæger dig

Abe til kvart million stjålet: Nu er der nyt i sagen

En ung mand er blevet fængslet og sigtet for indbrud og tyveri af værdifulde kunstværker fra museet Trapholt i Kolding.

Kay Bojesen abe på mere end 30 kilo er stjålet fra Trapholt. Nu er den måske på vej hjem. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

En ung mand er blevet varetægtsfængslet i sagen om indbrud og tyveri fra Trapholt Kunstmuseum i Kolding. Det skete for lukkede døre af hensyn til sagens videre efterforskning. Manden er foreløbig fængslet i 4 uger.
 

To indbrud på museet

Der har med kort mellemrum været to indbrud på Trapholt Museum i Kolding. Til brug for efterforskningen efterlyste politiet vidner eller andre, der kunne bidrage til opklaringen af indbruddene. 

Natten til den 10. december 2018 begik flere gerningsmænd indbrud mod museet, og der blev bl.a. stjålet en ca. 30 kg. tung Kay Bojesen abe.

Igen den 1. januar 2019 ca. kl. 00.03 blev der begået indbrud på Trapholt Museum, hvor værket ”Rolexgate” af kunstneren Marco Evaristti blev stjålet af formentligt to gerningsmænd. 

Værket Rolexgate forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz. Det er blandt andet lavet i guld og diamanter. Og i toppen af indgangspartiet har kunstneren indstøbt et Rolex ur.