Afviser kritik fra uheldig faldskærmsudspringer

19-årige Patrick André Pedersen slap heldigt fra sit første udspring. Men han retter kritik mod instruktionen. Kritikken afvises dog af Dansk Faldskærms Union.

I et interview med TV SYD giver Patrick André Pedersen udtryk for, at et kursus på tre-fire timer er for lidt. Han savner også en form for stopprøver, hvis det – som i hans tilfælde – viser sig, at eleven ikke er klar.

- Faldskærmskurser skal være korte. Der er ganske få ting, en faldskærmselev skal kunne, når de står ud af en flyvemaskine. Jo længere kurset er, desto større er sandsynligheden for, at de ikke kan huske lige de ting, som vi gerne vil have dem til at kunne, siger Rasmus Mackeprang fra Dansk Faldskærms Union i TV SYD i aften.

- Og den anden ting er, at selv om han ikke har set nogen tests undervejs, så er det ikke det samme, som at de ikke har været der, tilføjer han. Den vigtigste evne, en faldskærmsinstruktør har, er evnen til at sige nej.

Dansk Faldskærms Union modtager hver uge indberetninger om små uhensigtsmæssige hændelser. Netop for at forebygge uheld eller ulykker.

- Vi har et system, som holder styr på selv de allermindste foreteelser, som i trafikken ville svare til, at jeg var lige ved at overse min vigepligt i går, siger Rasmus Mackeprang til TV SYD.

Patrick André Pedersens uheld skal undersøges. Men noget tyder på, at han er kommet ”ustabilt” ud af flyveren.

- Han svajer ikke, da han ”står af”, og så kommer han om på ryggen. Og det er faldskærmen ikke bygget til at skulle åbne i forhold til.

Et billede fra videobåndet viser, at Patrick André Pedersen kom
Et billede fra videobåndet viser, at Patrick André Pedersen kom
Foto: Fra privat video-optagelse