Aller Aqua kåret som årets vækstvirksomhed

Virksomheden Aller Aqua blev torsdag aften kåret som årets danske vækstvirksomhed.

Foran 800 erhvervsledere i Forum i København blev Aller Aqua kåret som årets danske vækstvirksomhed.  

Titlen: EY Entrepreneur Of The Year i Danmark

- Det betyder rigtig meget for os. Det er en kæmpe cadeau til vores 350 medarbejdere rundt omkring i verden, siger Henrik Halken, koncerndirektør, Aller Aqua, Christiansfeld.

Aller Aqua producerer og sælger fiskefoder. I år har virksomheden åbnet to fabrikker med en måneds mellemrum – en i Zambia og en i Kina.

Netop virksomhedens syn på at udvide globalt var et af de tre punkter, der ligger til grund for kåringen. Også virksomhedens historie, som går tilbage til 1910, er blevet vægtet højt af juryen. Aller Aqua er familieejet i tredje generation og fjerde generation er på vej ind.

- ”Det er i sig selv en præstation", skriver juryen bag.

Som det sidst punkt har juryen lagt vægt på, at virksomheden driver en forretning, som er i tråd med FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

- Når du laver protein til mennesker, så er det faktisk fisk, som er langt det bedste. Det er klart den produktion, der har den laveste CO2-udledning i forhold til oksekød, svinekød og fjerkræ. De principper tager vi med os til fabrikkerne i for eksempel Egypten og Kina. 

Udover titel som EY Entrepreneur Of The Year i Danmark har virksomheden også vundet i kategorien Globalization. Den pris sætter fokus på virksomheder, ”der realiserer mulighederne på de globale markeder og dermed ikke alene skaber egen succes, men også viser andre danske virksomheder vej til den store verden”.