TV der bevæger dig

Amalie bryder fordomme om erhvervsuddannelser

Da 18-årige Amalie Vonge valgte en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, blev hun mødt af nogle ubehagelige fordomme. Dem bekæmper hun som en af frontfigurerne i en kampagne for erhvervsskolerne.

05:14

18-årige Amalie Vonge vil bruge sin SOSU-uddannelse som et springbræt til sygeplejerskeuddannelsen.

1 af 2

Du er ikke klog nok til gymnasiet. Der er ingen udfordringer i din uddannelse, og du får et kedeligt job i fremtiden. Det er nogle af de fordomme, 18-årige Amalie Vonge blev mødt med, da hun valgte at gå erhvervsskolevejen i stedet for at tage i gymnasiet som de fleste andre unge.

- Jeg vil bruge min erhvervsuddannelse som et springbræt til at læse til sygeplejerske, og jeg synes, jeg har en fordel i forhold til dem, der har læst på gymnasiet, fordi jeg har så meget praktisk erfaring, siger Amalie Vonge til TV SYD.

Amalie Vonge er med til at nedbryde fordommene om erhvervsuddannelserne som ambassadør for Undervisningsministeriets kampagne for erhvervsuddannelserne Muligheder i Virkeligheden.

I kampagnen skal de unge på erhvervsuddannelserne blandt andet tage billeder af deres ?lektier? fra det virkelige liv, så det er nemmere at få et indblik i, hvad en erhvervsuddannelse egentlig går ud på.

Hør, hvordan en af Amalies venner reagerede, da hun fortalte om sit uddannelsesvalg. (Varighed 25 sek.)

00:25 Luk video